Bore-outBore-out coaching

 

Je voelt je lusteloos, moe, uitgeblust, …

Je bent je motivatie kwijt, je vertrekt met tegenzin naar je werk

en je komt gefrustreerd thuis na een lange, saaie werkdag.


Herkenbaar? Al gehoord van “bore-out” ?Als tegenpool van “burn-out” werd de term “bore-out” gelanceerd. Net als bij burn-out is dit een langzaam proces met dezelfde symptomen, maar dan als gevolg van een te lage werkdruk, te veel routine en te weinig uitdaging. Bij een bore-out word je onvoldoende geprikkeld om je grenzen te verleggen en jezelf verder te kunnen ontplooien. Dit kan leiden tot verveling.


Op termijn voel je je steeds minder goed in je vel en krijgt je zelfvertrouwen en zelfbeeld vaak een stevige deuk. Je ziet geen andere uitweg dan je erbij neer te leggen. Verandering is voor jou geen optie meer en je probeert de dag te doorspartelen. Dit put je zowel fysiek als mentaal uit en je geraakt meer en meer gefrustreerd.


Durf erover te praten en durf hulp in te roepen. Het is niet evident om toe te geven dat je je “verveelt” op je werk. Dat je werkt op automatische piloot en de uren aftelt. Je beseft dat je zo niet verder wil of kan maar je ziet geen uitweg meer.


Tijdens het coachingtraject gaan we samen op zoek naar mogelijke oorzaken die op termijn (kunnen) leiden tot bore-out. Waardoor blijf je halsstarrig in een omgeving of situatie die je ziek en ongelukkig maakt? Welke prikkels heb jij nodig om een nieuwe drive te vinden? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, een ander takenpakket, een andere job, … ?

Hoe komt het dat je de stap naar verandering niet durft te zetten?


Pas als je je bewust wordt van het proces dat vooraf gaat aan bore-out kom je tot inzichten die nodig zijn om verandering in beweging te zetten. Durf uit je comfortzone te stappen.

Stap per stap, op jouw tempo.unsplash