RouwbegeleidingRouwbegeleiding


Bij rouw denken we vooral aan een overlijden maar ook na

een scheiding, een miskraam, een ontslag of andere vormen

van verlies, ga je door een emotionele rollercoaster en heb

je tijd nodig om je verdriet een plaats te geven en verder

te kunnen met je leven. In onze maatschappij krijg je zo weinig tijd en ruimte om te rouwen. Na enkele dagen  word je al verondersteld om verder te gaan. Ook mensen uit je directe omgeving weten soms niet hoe te reageren. Je krijgt vaak goedbedoeld advies als “het is misschien beter zo” of “verdriet slijt met de jaren”, …  Of erger nog, er wordt gewoon niets over gezegd.


Iedereen verwerkt het verlies op zijn eigen manier. De ene wil niets liever dan erover praten, de andere kropt zijn gevoelens op en zwijgt erover. Vaak steekt een onverwerkt verlies of gemis pas na jaren weer de kop op. Je hoeft hier niet alleen door te gaan.


Als rouwcoach wil ik je begeleiden in je rouwproces. Een luisterend oor, een plek om je emoties toe te laten, waar je niet sterk hoeft te zijn,… Rouwbegeleiding brengt je rouwproces in beweging, zodat het je niet blijft belemmeren in je dagdagelijks leven. Ik wil je helpen om je verlies een plaats te geven zodat je stilaan weer kan “leven” en niet langer “overleven”.


Elk rouwproces is anders en verloopt in verschillende fasen.

Elk traject vertrekt vanuit jouw concrete situatie of vraag.

Jij bepaalt zelf de koers en het tempo. Stap per stap, op jouw tempo.unsplash